17 feb

Interessante TYPO3 evenementen

Het seizoen van de TYPO3 evenementen staat weer voor de deur. Omdat er verschillende soorten evenementen zijn en sommige een duidelijke doelgroep hebben, loop ik in dit blogbericht door de evenementen die in mijn ogen interessant zijn om bij te wonen en voor wie.

TYPO3 Camp Venlo

10 – 11 maart 2017 - Venlo

Het evenementenseizoen begint voor veel Nederlandse TYPO3 liefhebbers met TYPO3 Camp Venlo. Dit 2-daagse evenement dat dit jaar haar lustrum viert, is de eerste dag in conferentie-stijl met vooraf bekende sprekers en presentaties (bekijk hier het programma). De tweede dag is in bar-camp-stijl. In de ochtend wordt er in een gezamenlijke sessie gevraagd of de aanwezigen onderwerpen waar ze iets over willen weten, of over kunnen vertellen willen aandragen. Na een stemronde onder de aanwezigen wordt dan bepaald welke sessies in welke ruimtes worden gehouden.

Er is een grote variëteit aan presentaties. Zo zijn er sessies die voor iedereen interessant zijn die geïnteresseerd is in TYPO3. Er wordt bijvoorbeeld verteld over de stand van zaken van TYPO3 CMS v8.

Er zijn echter ook veel presentaties die gericht zijn op eindgebruikers. Bijvoorbeeld over hoe je SEO goed kunt toepassen binnen TYPO3, hoe je om kunt gaan met veel redacteuren in 1 installatie en vernieuwingen in het maken van formulieren binnen TYPO3.

Met presentaties over responsive webdesign, docker, deployments en de laatste PHP-ontwikkelingen is er ook voor de ontwikkelaars meer dan voldoende informatie te halen.

Ik vind dit persoonlijk een erg fijn TYPO3 Camp en er komen altijd veel verschillende mensen van gebruikers tot en met core-ontwikkelaars. Omdat het een internationaal evenement is maak je ook kennis met de TYPO3-gebruikers uit andere landen.

Meer informatie over TYPO3 Camp Venlo is te vinden op http://www.typo3campvenlo.nl/. De toegang voor beide dagen bedraagt 65 euro inclusief een social event. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten! Ook dit jaar wordt dit evenement weer georganiseerd door Beech.it, Patrick Broens, ID internet services, Emaux en Age of Peers.

 

MEET TYPO3

20 april 2017 - Rotterdam

Een maand na TYPO3 Camp Venlo wordt MEET TYPO3 georganiseerd op een unieke locatie: Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dit is een nieuw type evenement en richt zich op mensen die interesse hebben in TYPO3 maar het misschien nog niet gebruiken. Door mensen te laten kennismaken met TYPO3 aan de hand van toepassingen bij bedrijven en door te vertellen wat TYPO3 allemaal kan wordt er geprobeerd om TYPO3 onder de aandacht te krijgen bij deze mensen.

Ik zal zeker aanwezig zijn bij dit nieuwe evenement op deze unieke locatie en hoewel het de eerste editie is, heb ik het vermoeden dat ook dit een mooi evenement wordt waarmee we TYPO3 meer op de kaart kunnen zetten. De doelgroep zal dus vooral de zakelijke- / gemeentelijke-markt zijn en minder gericht op ontwikkelaars.

Meer informatie over MEET TYPO3 is te vinden op https://meet-typo3.com/. De toegang bedraagt 119 euro. De organisatie is in handen van alterNET Internet

 

TYPO3 #CertiFUNcation Day 2017

9 juni - Phantasialand, Brühl, Duitsland

Voor het 3e jaar worden nu de TYPO3 Certifuncation days gehouden. Op deze dag kan je een aantal workshops volgen en kan je je certificeren als redacteur, integrator, ontwikkelaar en consultant. Dit wordt allemaal gedaan in Phantasialand Duitsland en gaat dus gepaard met toegang tot het pretpark en een attractie die exclusief voor deelnemers open is.

Het is een mooi evenement op een unieke locatie om op een laagdrempelige manier je certificaat te halen.

Meer informatie is te vinden op https://typo3.org/certification/certifuncation-day-2017/. De toegang bedraagt 225 euro (voor 28 februari) en is inclusief 1 examen, workshops en toegang tot het park. De TYPO3 #CertiFUNcation is een officieel evenement van de TYPO3 Association.

 

TYPO3 Developer Days

13 – 16 juli 2017 - Malmö, Zweden

Het derde erg interessante evenement is de TYPO3 Developer Days. Zoals de titel al zegt is dit gericht op TYPO3 ontwikkelaars. Het maakt daarbij niet uit of je frontend- of backend-developer bent of bijvoorbeeld een integrator, maar het zijn vooral technische sessies. Na al jaren in Duitsland georganiseerd te zijn, worden de Developer Days dit jaar in Malmö, Zweden gehouden op een schitterende locatie.

De Developer Days is een 3-daags evenement met een grote diversiteit aan technische presentaties en is ieder jaar een groot succes. Naast veel informatie vergaren is het ook altijd een erg gezellig evenement met een social event, maar ook een coding-night.

Ben je TYPO3-ontwikkelaar? Dan zou ik zeker naar dit evenement gaan! Ieder jaar zijn er ook diverse Nederlandse TYPO3 ontwikkelaars en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik ben er in ieder geval!

Meer informatie over de TYPO3 Developer Days is te vinden op https://t3dd17.typo3.org/. De toegang bedraagt 275 euro (exclusief hotel). Geef je een presentatie dan bedraagt de toegang slechts 99 euro. Wil je een presentatie geven? Meld je dan snel aan voor de call for papers op https://t3dd17.typo3.org/call-for-papers/. De developer days zijn een officieel evenement van de TYPO3 Association en wordt dit jaar door Pixelant en Kienast datenverarbeitung georganiseerd.

 

Overige evenementen

Er zijn ook dit jaar weer diverse andere evenementen. Hieronder een rijtje met evenementen die interessant zijn voor Nederlandse TYPO3 geïnteresseerden.

24 maart - 26 maartTYPO3 Camp Vienna
25 maart - 1 aprilTYPO3 User eXperience Week
NajaarTYPO3 Contribution Bootup Day  

Geschreven door:

  • Richard Haeser

    Lead development @ MaxServ

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×